Връх Cerro Torre

Серо Торе

основна цел

Най-високият от четирите върха по протежение на източния ръб на Патагонската ледена шапка, разположен на границата между Чили и Аржентина. Въпреки височината си от само 3128 метра се смята за един от най-трудните върхове на планетата заради техническата си трудност, суровия климат и ледената му шапка, оформена от постоянните силни ветрове.

Връх Torres del Paine

Торес дел Пайне

основна цел

Ситуиран в националния парк „Торес дел Пайне“ в Чили. Огромните гранитни кули предлагат изключително трудно катерене – предизвикателство и за най-опитните катерачи. Нашата цел там е да осъществим първо българско изкачване на някоя от кулите, по възможност по премиерна българска линия, ако метеорологичните условия го допуснат.

Масив Fitz Roy

Масива на Фиц Рой

основна цел

Oпит за прокарване на премиерен български маршрут по Фиц Рой или сателитните му скални игли. Това би било голямо постижение в българския стенен алпинизъм, както и подготовка за прокарването на маршрут по някоя от кулите Пайне.

Връх Aguja Standhardt

Агуя Щандарт

Една от кулите в масива на Серо Торе. Изкачването и ще ни послужи за адаптация и аклиматизация за основната цел – вр. Серо Торе.

Връх Aguja Saint Exupery

Агуя Сейнт Екзюпери

Макар не толкова импозантна колкото Серо Торе, големината на стените и, както и суровите време и носят същата репутация, както и останалите патагонски върхове.